Wijnaldum noemt huidig Oranje hechter dan WK 2014

Opvallende onthulling over Oranje: 'Dit team is hechter dan de ploeg van WK 2014'

13 juni om 19:49

Georginio Wijnaldum is enorm blij met de hechte ploeg die Oranje vormt op het komende EK. De routinier durft zelfs zo ver te gaan, dat hij dit team hechter noemt, dan de ploeg die zo veel succes had tijdens het WK in 2014.

"Met deze groep kan er ook iets magisch gebeuren. Dit team is wel hechter dan de ploeg op het WK in 2014", is Wijnaldum dolenthousiast tegenover Veronica. "Dat groeide tien jaar geleden gedurende het toernooi, maar ik hoop dat dat nu nog meer kan groeien bij ons. Toen we hier met Ronald Koeman begonnen kwalificeerden we ons twee jaar niet, dus kwam van binnenuit dat we elkaar moesten helpen. Toen is het heel hecht geworden en ook gebleven."

Wijnaldum is dan wel één van de routiniers van de groep. Hij ziet zichzelf niet als een bron van wijsheid voor de jongere jongens. "Ik probeer mezelf te zijn en te helpen waar ik kan. Dat doe ik altijd, meer doe ik niet. Jongens praten wel met mij over situaties binnen en buiten het veld. Ik geef ze wel een gevoel dat ze met mij over dingen kunnen praten, maar dat is hoe ik ben. Ondanks de status die ik heb, hoef ik niets anders te doen."

Op dit moment staat Wijnaldum op 93 interlands. Als hij alles speelt en Oranje de finale haalt kan hij op 100 komen. Bij het horen van die statistiek verschijnt er een grote glimlach op zijn gezicht. "Met Gods wil haal ik die honderd interlands, dan halen we de finale namelijk. Dat is wel echt iets waar ik naar uitkijk. Dat is zeker een droomplaatje, voor iedereen. Wij geloven dat we hier iets kunnen neerzetten en als dat lukt is het erg mooi."

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!