Jansen onthult 'onderwerp van gesprek' in eerste meeting met Ferencváros

Jansen gerustgesteld in Hongarije: 'Voor dat soort uitwassen absoluut geen plek'

13 juni om 23:36

Pascal Jansen heeft in een vroeg stadium met zijn nieuwe club Ferencváros gesprekken gevoerd over racisme. Het Hongaarse voetbal is meerdere keren ontsierd door racistische incidenten, maar Jansen hoorde dat er 'flinke stappen' zijn gezet.

Donderdag werd bekend dat Jansen aan de slag gaat bij Ferencváros. Het Algemeen Dagblad vraagt de coach of racisme hem niet heeft weerhouden van de overstap naar Hongarije: in het verleden hebben zich namelijk verschillende racistische incidenten voorgedaan in het Hongaarse voetbal. Ook trainer Ricardo Moniz kreeg daarmee te maken. "Juist dat was een onderwerp van gesprek in de eerste meeting die ik met de clubleiding had", reageert Jansen.

"Ook omdat ik daar benieuwd naar was", gaat Jansen verder. "De president heeft me meegenomen in het verhaal over de kernwaarden van de club en waar ze voor staan. Op dat vlak hebben ze de laatste jaren flinke stappen gemaakt. Ze hebben er echt werk van gemaakt. Uiteraard heb ik zelf ook onderzoek gedaan."

"Bij Ferencvaros denkt iedereen in Nederland al snel aan die wedstrijd tegen Ajax in 1994 in de Champions League, toen er apengeluiden werden gemaakt in het stadion. Voor dat soort uitwassen is absoluut geen plaats meer in het stadion, verzekerde de president me", besluit Jansen

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!