Lineker neemt Ten Hag onder vuur: 'Onacceptabel'

Lineker doet duit in het zakje voor Ten Hag: 'Dat is onacceptabel'

6 december 2023 om 17:34

Gary Lineker is niet te spreken over de kritiek die Erik ten Hag soms uit op de spelers van Manchester United. Onder meer Jadon Sancho werd openlijk aangepakt door de Nederlandse manager, tot verbazing van de voormalige Engelse spits.

Onder meer Sky Sports en The Mirror pakten uit met het nieuws dat Erik ten Hag de steun van de kleedkamer aan het verliezen is bij United. Hoewel de ex-coach van Ajax dit ontkende, is Lineker niet verrast. De presentator wijst op het Premier League-duel met Newcastle United, dat met 1-0 verloren ging.

"Het is moeilijk te zeggen, maar het voelde alsof ze iets minder hard werkten tegen Newcastle, dat zeker", zegt Lineker in de podcast The Rest is Football. "Ze staken niet echt de handen uit de mouwen. Soms kan dat met een gebrek aan vertrouwen te maken hebben, maar de manager is de eerste die er onder lijdt."

Lineker vraagt zich af of Ten Hag voldoende doet om een eenheid te smeden bij United. "Je moet spelers aan boord houden. Je kunt ze niet zomaar om de oren slaan in het openbaar. Sterker nog, dat is een no go. Dat is het enige punt waarop ik Ten Hag zou bekritiseren. Ik denk niet dat hij heel handig met die situaties van verschillende spelers omging."

De Nederlander was onder meer openhartig over de gebrekkige inzet van Sancho. "Ten Hag heeft weliswaar veel te verduren gehad, maar hij is herhaaldelijk kritisch geweest: openlijk en publiekelijk. Dat was zelfs toen ik speelde al onacceptabel. In de kleedkamer kun je van alles verdragen, maar als de manager je publiekelijk neerhaalt is dat onaanvaardbaar."