'Ajax praat met Angeliño over transfer'

'Ajax praat met management en wil ex-PSV'er Angeliño in januari aantrekken'

6 december 2023 om 17:56
Laatste update: 7 december 2023 om 15:39

Ajax heeft contact opgenomen met voormalig PSV-verdediger Angeliño. Dat beweert althans het Turkse Oda TV. De 26-jarige Spanjaard zou in de winterstop de overstap moeten maken van Galatasaray naar de Amsterdammers.

De Turkse kampioen huurt Angeliño dit seizoen van RB Leipzig. Beide clubs kwamen een huursom overeen van twee miljoen euro. Bovendien treedt een optie tot koop in werking van zes miljoen als de linksback minstens twintig duels speelt. De teller staat nu op achttien officiële optredens, waardoor Galatasaray bijna verplicht is hem definitief over te nemen. Daar zit Cim Bom Bom niet op te wachten, schreef BILD een paar weken geleden.

Angeliño hield de voorbije wedstrijden dan ook veelvuldig de bank warm, al had hij wel een basisplaats in het Champions League-duel met Manchester United (3-3). Nu meldt ook Oda TV dat ze de vleugelverdediger liever kwijt dan rijk zijn in Istanbul. Dat wordt ook aan zijn sportieve prestaties geweten: hij scoorde één keer en gaf ook pas één assist.

Ajax zou nu uitkomst willen bieden. Volgens het Turkse medium hebben de Amsterdammers contact met het management van de oud-PSV'er. 'De verwachting is dat Angeliño in de winterstop vertrekt als alle partijen het eens kunnen worden', klinkt het. Momenteel zijn Borna Sosa en Ar'jany Martha de voornaamste opties op linksback in de Arena. 

Angeliño is geen onbekende in Nederland. Hij speelde in het seizoen 2017/2018 voor NAC Breda, dat hem huurde van Manchester City. De linksback verdiende een transfer naar PSV en groeide daar uit tot een vaste waarde. The Citizens besloten hem daarna meteen terug te halen, maar een doorbraak bleef uit. RB Leipzig pikte hem vervolgens op.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!