Kaplan dicht tegen het eerste van Ajax aan

Uit beeld verdwenen Ajax-talent op de weg terug: 'Zit dicht tegen het eerste aan'

7 december om 09:35
Laatste update: 7 december om 09:52

Ahmetcan Kaplan was woensdagavond onderdeel van de wedstrijdselectie van Ajax, dat een 2-3 voorsprong moest verdedigen uit bij RKC Waalwijk. Trainer John van 't Schip haalde hem erbij, medeomdat hij goed kan koppen. Bovendien vertelde Van 't Schip, dat dit een signaal was aan het Turkse talent.

Kaplan kwam in 2022 voor tien miljoen euro over van het Turkse Trabzonspor, maar speelde nog geen minuut in het eerste van Ajax. De twintigjarige verdediger raakte kort na zijn komst naar Amsterdam zwaar geblesseerd en moest in totaal dertien maanden revalideren. Inmiddels heeft Kaplan een aantal wedstrijden in Jong Ajax gespeeld en lijkt een debuut bij de hoofdmacht steeds dichterbij te komen.

Van 't Schip haalde Kaplan bij de wedstrijdselectie voor het restant tegen RKC en noemt daar twee redenen voor. "Hij is sterk in de lucht. Daarnaast was het ook een signaal dat hij dicht tegen de selectie van het eerste aanzit", verklaarde Van 't Schip. De centrumverdediger maakte uiteindelijk geen minuten in Waalwijk.

Kaplan zal de overige wedstrijden tot aan de winterstop meedoen met Jong Ajax. Daarna zal hij met Ajax 1 mee op trainingskamp gaan naar het Spaanse Cádiz, begin januari. Kaplan speelde tot nu toe vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij één assist gaf.

Beluister de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, de comeback van Ihattaren en leven als een god in Indonesië hieronder, of kijk de video op Youtube!