Beukema over periode bij Bologna en zijn dromen

Man van 9 miljoen wil na periode bij AZ naar Premier League: 'Alles aan doen'

8 december 2023 om 15:32

Sam Beukema vertrok afgelopen zomer voor negen miljoen euro van AZ naar Bologna. De Nederlandse verdediger speelde al dertien wedstrijden voor de Italianen, maar hij hoopt ook dat de middenmoter in de Serie A niet zijn eindstation is.

"Een stappenplan voor je carrière die maak je natuurlijk wel voor jezelf", vertelt Beukema in het bijzijn van Joshua Zirkzee bij Ziggo Sport. "Een paar jaar terug maakte ik die natuurlijk ook bij Go Ahead Eagles. En nu ben je weer een paar jaar verder en dan ga je ook weer meer nadenken. Nu zit ik bij Bologna, maar je vraagt je dan toch af  hoe het er op de langere termijn uit moet gaan zien."

Voor die langere termijn heeft Beukema in ieder geval een duidelijk beeld. "Op dit moment wil ik gewoon bij Bologna presteren en het zo goed mogelijk doen. Ik wil me daar verder ontwikkelen. En dan binnen twee of drie jaar de stap maken naar een topclub in Italië. En hopelijk ooit nog die stap naar de Premier League. Zo zou ik het wel heel graag willen zien en daar ga ik ook alles aan doen."