Brobbey: 'Blije koppen in Ajax-kleedkamer'

Brobbey ziet Ajax-ontwikkeling: 'Kunnen leuke grappen maken'

9 december om 07:55

Brian Brobbey ziet dat Ajax in rustiger vaarwater terecht is gekomen. De 21-jarige spits prijst de goede sfeer in de selectie van trainer John van 't Schip.

"Het leeft goed. Er zijn veel blije koppen in de kleedkamer. Dat is alleen maar beter. We zijn een gezellige groep. We kunnen leuke grappen maken samen", vertelt Brobbey in gesprek met Ajax TV. Ook persoonlijk is de sterke spits de laatste duels op dreef. "Ik merk dat mijn vorm beter is. Het gaat steeds beter en ik hoop dat vast te kunnen houden. Ik moet belangrijk zijn voor het team."

Voor Ajax is Sparta zaterdag de volgende horde in de Johan Cruijff Arena. Brobbey verwacht een 'lastige pot'. "Sparta heeft een goed team, ze houden het graag compact. We moeten zelf onze focus houden en de duels winnen. We moeten voor de winterstop alles winnen. Dat zou goed voor ons zijn. Dan kunnen we daarna kijken waar we met elkaar kunnen eindigen."

Ajax pakte zestien punten in zijn laatste zes Eredivisie-duels en klom daardoor naar de zesde plaats. Het duel met Sparta begint zaterdag om 18.45 uur.