Mooi gesprek tussen Brobbey en Kraay: 'Die mensen zijn helemaal gek, Hans'

Mooi gesprek tussen Brobbey en Kraay: 'Die mensen zijn helemaal gek, Hans'

9 december om 21:27

Brian Brobbey heeft zich uitgelaten over de campagne tegen online haat, die Ajax zaterdag lanceerde. De Ajax-spits was samen met Steven Bergwijn en Steven Berghuis een van de hoofdrolspelers in de campagne.

Met de campagne Silence Social Hate vraagt Ajax aandacht voor de problematiek op het internet. De Amsterdamse club speelde tegen Sparta Rotterdam niet met de spelersnamen, maar met drie punten achterop het shirt. "Wij krijgen heel veel berichten. Zoals je weet gaat het bij mij om racistische dingen", zegt Brobbey na afloop van het duel met Sparta (2-1) tegen ESPN-verslaggever Hans Kraay junior.

"Dat kan niet door de beugel, vandaar deze campagne. Ik denk dat het een hele mooie video is." Naast Bergwijn, Brobbey en Berghuis doen ook speelsters van Ajax Vrouwen hun zegje in de video. "Ik wist niet dat zij ook uitgescholden worden. Het raakt me zeker", zegt de spits. "Het is niet goed wat die mensen doen. Het is ook moeilijk om het te stoppen. We hebben een campagne gedaan en hopelijk wordt het minder."

Brobbey erkent dat het lastig is om het op te lossen. "Daarvoor moet je bij die 'social media-mensen' zijn. Van Instagram, Twitter...", somt hij op. "Wij kunnen er niet veel aan doen." Kraay stelt dat mensen die met het woord 'kanker' schelden 'niet goed bij hun hoofd zijn'. "Die mensen zijn helemaal gek, Hans."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AFC Ajax (@afcajax)