Jong Oranje-international staat voor keuze: Italië, Leicester of Eredivisie

Jong Oranje-international staat voor keuze: Italië, Leicester of Eredivisie

11-12-2023 15:00 Laatste update: 15:04
10

Melayro Bogarde kan na dit seizoen een mooie transfer gaan maken, weet VoetbalPrimeur. De 21-jarige verdediger van TSG Hoffenheim staat voor een transfervrije exit en heeft de interesse gewekt van een aantal buitenlandse clubs. Vanaf januari is hij vrij om te praten met andere clubs.

Nadat VP zondagochtend al kon onthuldden dat Bogarde zijn contract niet gaat verlengen bij Hoffenheim, maakt deze website nu ook melding van de eerste geïnteresseerde clubs. Het gaat om onder meer Leicester City, de koploper van het Championship, én het Italiaanse Bologna. Bij een eventuele transfer naar Bologna kan Bogarde bekende landgenoten als Joshua Zirkzee en Sam Beukema treffen. Ook een aantal clubs uit de Eredivisie houdt de situatie rondom het Nederlandse talent in de gaten. Bogarde - een neef van Winston Bogarde - staat zelf niet onwelwillend tegenover een eventuele terugkeer naar Nederland.

Bogarde vertrok op jonge leeftijd naar Hoffenheim, waar toenmalig trainer Alfred Schreuder hem op achttienjarige leeftijd liet debuteren. Daarmee werd de verdediger de jongste Nederlandse debutant ooit in de Bundesliga. Sindsdien kwam hij tot elf competitieduels, maar een echte doorbraak bleef uit. In de jeugd kwam Bogarde uit voor Feyenoord, waarna hij in 2018 de overstap maakte naar Duitsland. In 2022 kwam de multifunctionele verdediger nog een halfjaar op huurbasis uit voor FC Groningen. Ook PEC Zwolle huurde hem daarna nog een periode. Dit seizoen komt Bogarde nog niet voor in de plannen van Hoffenheim . Hij speelt zijn wedstrijden voor het tweede elftal, waardoor de verdediger geen heil ziet in contractverlenging.