Eredivisie-flops: Feyenoord en Ajax vertegenwoordigd, PEC Zwolle levert tweetal

Eredivisie-flops: Feyenoord en Ajax vertegenwoordigd, PEC Zwolle levert tweetal

11-12-2023 11:00
19

Speelronde vijftien van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkse floplijst. Feyenoord levert een duo na de penibele zege op FC Volendam. Ook PEC Zwolle is vertegenwoordigd met een tweetal. Van het winnende Ajax is één speler terug te vinden. 

Arthur Zagré (Excelsior)
Excelsior stond na een klein kwartier voetballen al met 0-2 voor FC Twente, en mocht serieus hopen op een resultaat. Zagré gooide echter roet in het eten en benadeelde zijn ploeg. De linksback van de Rotterdammers kreeg rood na een harde overtreding op Daan Rots. Met tien man konden de bezoekers het niet meer bolwerken. 

Anselmo García MacNulty (PEC Zwolle)
Had het erg lastig met directe tegenstander Elayis Tavsan, die in alle vrijheid de 0-1 binnen kon tikken. De PEC-linksback had daar korter moeten zitten. Na één helft haalde trainer Johnny Jansen zijn verdediger naar de kant.

Luka Ivanusec (Feyenoord)
Feyenoord is een beetje vleugellam, en Ivanusec weet daarin geen kentering te veroorzaken. De Kroaat was ook tegen FC Volendam weer erg matig. Veel balverlies, weinig gevaar. Na een klein uur spelen zat zijn wedstrijd erop. 

Syb van Ottele (sc Heerenveen)
Mag zich de tweede PSV-treffer van afgelopen donderdag echt aanrekenen. Een behoorlijke mispeer van de centrale verdediger stelde Ricardo Pepi in staat om het duel definitief te beslissen. 

Ar'jany Martha (Ajax)
Wisselt aanvallend sterke momenten af met defensieve kwetsbaarheid. Zo ook afgelopen zaterdag tegen Sparta, toen zijn directe tegenstander Camiel Neghli alle tijd van de wereld kreeg om rustig uit te halen voor de aansluitingstreffer. Martha werd uiteindelijk gewisseld voor Borna Sosa. 

Michiel Kramer (RKC Waalwijk)
Het zijn niet de weken van Kramer. De RKC-spits heeft erg veel moeite om te scoren. Ook tegen Fortuna Sittard lukte het niet, al kreeg hij na rust wel een erg grote kopkans, die niet aan hem was besteed. 

Gernot Trauner (Feyenoord)
Feyenoord had aanvankelijk weinig te duchten van FC Volendam, maar toen Lequincio Zeefuik na 31 minuten spelen de 1-1 maakte, voltrok zich een ander scenario. De goal van de Volendam-aanvaller was erg fraai, maar Trauner liet zich daarbij wel kinderlijk eenvoudig omspelen. Een fout waarop hij zelden of nooit te betrappen is. 

Emil Hansson (Heracles Almelo)
Eigenlijk zakte heel Heracles door het ijs bij Vitesse, maar Hansson had nog voor een resultaat kunnen zorgen. De 25-jarige Noor mocht aanleggen vanaf elf meter, maar zijn slappe poging werd simpel gepareerd door Vitesse-doelman Eloy Room. 

Jasper Schendelaar (PEC Zwolle)
De doelman kon niet veel meer doen bij de 0-1 van NEC, maar bij de 0-2 van Bart van Rooij ging Schendelaar niet vrijuit. Bij de derde Nijmeegse goal werd hij eenvoudig geklopt in de korte hoek.