VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, kort voor PSV, AZ en FC Twente

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, kort voor PSV, AZ en FC Twente

11-12-2023 09:51 Laatste update: 10:11
65

Ajax is met drie spelers hofleverancier voor VP's Elftal van de Week, kort voor de tweetallen van PSV, AZ en FC Twente. Ook FC Utrecht en NEC zijn van de partij.

Vasilis Barkas (FC Utrecht)
FC Utrecht heeft de weg naar boven gevonden, mede dankzij Barkas. De Griekse doelman zit in een uitstekende periode en hield ook Go Ahead Eagles in de Adelaarshorst van scoren af.

Bart van Rooij (NEC)
Naar binnen dribbelen en beheerst raak schieten: Van Rooij tekende zaterdagavond voor een belangrijke goal namens NEC, dat overtuigend afrekende met PEC Zwolle. De zege was bijzonder welkom.

Olivier Boscagli (PSV)
Is Boscagli de beste verdediger van de Eredivisie? Op dit moment wel. De Fransman neemt PSV in de grote wedstrijden op sleeptouw en was ook tegen sc Heerenveen ijzersterk, met name aan de bal.

Jorrel Hato (Ajax)
Over de vraag welke Ajacied de meeste indruk maakte tegen Sparta, hoefde doelman Nick Olij niet lang te twijfelen bij Goedemorgen Eredivisie: Hato. De zeventienjarige verdediger leverde weer een dominant optreden af.

David Møller Wolfe (AZ)
Met zijn eerste doelpunt in Alkmaarse dienst leidde Møller Wolfe zijn ploeg in veilige haven tegen Almere City. De Noorse linksback begint er steeds beter in te komen bij AZ.

Kristian Hlynsson (Ajax)
Ronald de Boer vergeleek hem met Jari Litmanen en Kevin De Bruyne. Om dat niveau te bereiken, heeft Hlynsson nog een hoop stappen te zetten, maar tegen Sparta liet de IJslandse tiener weer zien veel in zijn mars te hebben.

Joey Veerman (PSV)
Al weken is hij een van de meest besproken voetballers van Nederland, vooral vanwege zijn goede spel. In het donderdagavondduel met Heerenveen kon Veerman weer naar hartelust strooien met prachtige passes.

Younes Taha (FC Twente)
Je kunt slechter beginnen in de Eredivisie. Een week na zijn wereldgoal tegen PEC Zwolle scoorde Taha ook tegen Excelsior met een vlammend schot van afstand. Zijn basisdebuut lijkt een kwestie van tijd.

Ricky van Wolfswinkel (FC Twente)
In zijn honderdste wedstrijd voor FC Twente begon hij op de bank, maar Van Wolfswinkel wist er toch een feestje van te maken. Met twee goals leidde de 34-jarige spits zijn ploeg naar de drie punten.

Vangelis Pavlidis (AZ)
De grote man bij AZ, alweer. Pavlidis maakte zijn zeventiende en achttiende doelpunt van het seizoen en deelt nu de eerste plaats op de topscorerslijst met Feyenoorder Santiago Gimenez.

Brian Brobbey (Ajax)
Niet alleen maakt hij weer een goal, Brobbey laat ook zijn ploeggenoten beter spelen. Van een Ajax-spits kun je haast niet meer vragen dan wat de 21-jarige Amsterdammer op dit moment brengt.