Waar worden het EK 2024 en de wedstrijden van Oranje uitgezonden?

Waar worden het EK 2024 en de wedstrijden van Oranje uitgezonden?

12-12-2023 17:00
2

Het Nederlands elftal speelt in de groepsfase van het EK van 2024 in Duitsland tegen Frankrijk, Oostenrijk en een winnaar van de play-offs (Estland, Finland, Polen of Wales). Waar worden de EK-wedstrijden uitgezonden. VoetbalPrimeur zoekt het voor je uit.

Zoals iedere editie wordt ook in 2024 het Europees kampioenschap uitgezonden door de NOS. Eerder werd al beslag gelegd op de uitzendrechten van het WK van 2022, de kwalificatieduels van de Oranjevrouwen tot en met 2024 en het EK voetbal voor vrouwen van 2024 in Engeland. 

Het Nederlands elftal trapt het EK op 16 juni af in Hamburg. De tegenstander is dan Polen, Wales, Finland of Estland. Op 21 juni is Frankrijk de opponent in Leipzig, terwijl Oranje op 25 juni in Berlijn tegen Oostenrijk speelt.

'Halverwege dit EK hebben we 12,4 miljoen mensen bereikt'

"We zijn blij dat we voor iedereen in Nederland dé thuishaven zijn van de wedstrijden van het Nederlands elftal", aldus Gerard Timmer, algemeen directeur van de NOS op de website van de omroep. "Zowel voor de Oranjemannen als de Oranjevrouwen. Sportevenementen zoals het EK voetbal hebben een grote verbindende waarde. Voor het Nederlandse publiek, en daarmee voor de NOS en de publieke omroep. Halverwege dit EK hebben we 77% van alle Nederlanders bereikt. Dat zijn 12,4 miljoen mensen. We zijn er trots op dat we deze rol ook de komende jaren op radio, televisie en online kunnen blijven vertolken."

Tot dusver werden alle toernooien waar het Nederlands elftal actief in is geweest uitgezonden door de NOS. De verwachting is dan ook dat alle komende EK- en WK-(kwalificatie)wedstrijden van Oranje op NPO1, NPO2 of NPO3 te zien zullen zijn.