Heerenveen-middenvelder overwoog te stoppen: 'Lag weleens huilend in bed'

Heerenveen-middenvelder overwoog te stoppen: 'Lag weleens huilend in bed'

12-12-2023 16:39
6

Het had weinig gescheeld of Thom Haye had helemaal geen carrière als profvoetballer gehad. De middenvelder van sc Heerenveen vertelt bij de ESPN-podcast Fresia & Milan parkeren de bus op openhartige wijze over de moeilijke momenten van zijn loopbaan. 

Haye werd gezien als een gigantisch talent in de jeugd van AZ, maar de inmiddels 28-jarige middenvelder van Heerenveen had het als pupil vaak aan de stok met trainers en spelers. "Waar ik in de jeugd heel veel moeite mee had, was dat ik me vaak onbegrepen voelde. Dan ging ik mezelf heel erg in de weg zitten", vertelt Haye bij Fresia & Milan parkeren de bus.
 
Het werd soms zo erg dat hij overweeg te stoppen met voetballen. "Als ik dingen zag die anders moesten of een oefening niet tot uitvoering kwam dan had ik daar heel veel moeite mee. Dan had soms ik heel veel woede. Aan de ene kant vond ik voetbal echt geweldig. Maar ik heb ook gewoon toen ik jong was wel eens huilend in bed gelegen. Dat ik tegen mijn moeder zei: Ik denk dat ik gewoon wil stoppen, want ik voel me op een bepaalde manier niet begrepen."
 
Haye speelde van 2018 tot 2019 in Italië bij US Lecce. Hij geeft aan dat hij hier soms werd behandeld als zestienjarige jongen. Uiteindelijk heeft zijn periode in Italië hem veel leerzame momenten opgeleverd, waar hij altijd nog de vruchten van plukt. "Als ik die lessen eerder had geleerd, dan was ik waarschijnlijk verder gekomen in mijn carrière." Haye is momenteel bezig aan zijn laatste seizoen voor Heerenveen, waarvoor hij de laatste weken geregeld belangrijk is met doelpunten. Na dit seizoen vertrekt de spelmaker, die hoopt op een stap naar het buitenland.