Van Basten kraakt één PSV'er: Ramalho

Van Basten kraakt één PSV'er: 'Dit zijn afspraken, het is niet slim verdedigen'

12 december om 19:50

Marco van Basten is kritisch op André Ramalho, die niet vrijuit ging bij de openingstreffer van Arsenal tegen PSV. Eddie Nketiah kon scoren, omdat de afspraken tussen de Braziliaanse verdediger en Walter Benítez volgens de Ziggo Sport-analist niet kloppen.

"Dit zijn afspraken die je maakt met een keeper: ik pak de korte hoek, dan pak jij de andere hoek", begint Van Basten in de rust van PSV - Arsenal. "Die spits van Arsenal schiet hem door zijn benen, terwijl Ramalho die bal gewoon moet blokken. Dat doet hij niet en dat is niet slim. Dat is niét slim verdedigen."

Van Basten was voorafgaand aan de wedstrijd ook al kritisch op Ramalho, en daar staat hij na 45 minuten 'uiteraard' nog achter. "Een goede verdediger heeft contact met zijn keeper. Dit zijn gewoon vaste afspraken en dit gebeurt goede keepers, goede organisaties en goede verdedigers veel minder."

PSV kijkt halverwege het laatste groepsduel van de Champions League-campagne tegen een 0-1 achterstand aan door de goal van Nketiah. De Eindhovenaren produceerden tien schoten, maar het ontbrak aan efficiëntie.