Slecht nieuws voor Scherpen, nadat hij 27 duels met gescheurde kruisband keepte

Slecht nieuws voor Scherpen, nadat hij 27 duels met gescheurde kruisband keepte

16-12-2023 16:39
12

Kjell Scherpen heeft een half jaar lang met een gescheurde kruisband gekeept bij Sturm Graz. De Nederlandse goalie liep de kwetsuur in de zomer al op, maar gaat nu pas onder het mes. Daardoor is het einde seizoen voor Scherpen.

Over alle competities kwam Scherpen dit seizoen al 27 keer in actie voor Sturm Graz, dat hem huurt van Brighton & Hove Albion. In de voorbereiding liep de boomlange goalie echter al een kruisbandblessure op. Een woordvoeder van Sturm Graz geeft tekst en uitleg over de opmerkelijke gang van zaken. "Hij wilde de ploeg heel graag helpen en kon zonder problemen spelen", zegt de woordvoerder tegen het Oostenrijkse AFA.

"Hij had ook in 2024 kunnen spelen, maar de operatie wordt uitgevoerd om Kjell voor de toekomst te beschermen en om zijn carrière op lange termijn niet in gevaar te brengen", stelt de woordvoerder. Daardoor is het seizoen van Scherpen voorbij en zit zijn periode bij Sturm Graz er normaal gesproken op. "We zijn nu met Brighton in gesprek, in een poging om Kjell voor het aankomende seizoen opnieuw te huren", aldus de woordvoerder.

Het plan is dan ook dat Scherpen in Oostenrijk blijft om te revalideren, terwijl Sturm Graz in de winter op zoek gaat naar een keeper voor het komende half jaar. Donderdag stond Scherpen overigens gewoon nog onder de lat, toen de Oostenrijkers het in de Europa League opnamen tegen Sporting Portugal. Dat blijkt nu dus zijn laatste duel van dit seizoen te zijn geweest.