Xavi duidt probleem bij FC Barcelona

Xavi ziet één groot probleem bij Barça: 'Slechtste afmakers van Europa'

17 december om 07:02
Laatste update: 17 december om 19:46

Xavi constateert dat zijn team de slechtste afmakers van Europa heeft. De coach van FC Barcelona baalt na het gelijkspel tegen Valencia (1-1), maar houdt vertrouwen in zijn elftal.

"Al het hele seizoen vergeten we de wedstrijden te beslissen. We moeten qua effectiviteit één van de slechtste teams van Europa zijn", reageert Xavi stellig tegenover Diario SPORT na de teleurstellende wedstrijd tegen Valencia. "We moeten meer van elkaar eisen en hebben nog een lange weg te gaan. We moeten erg kritisch naar onszelf blijven kijken, want we presteren niet op het niveau dat van ons verwacht wordt", vervolgt de Spaanse oefenmeester.
 
Toch ziet Xavi ook pluspuntjes in zijn ploeg en ligt het scorend vermogen volgens hem aan een duidelijk probleem. "Het team doet er alles aan om wedstrijden te winnen en het is niet alleen de schuld van de aanvallers. We hebben allerlei kansen gehad. We zijn gefrustreerd. Zowel efficiëntie als geluk staan niet aan onze kant. Het ligt aan het vertrouwen, we hebben geen vertrouwen om doelpunten te maken. Maar ik vertrouw wel op dit elftal", besluit de hoofdtrainer van Barça.
 
Door de remise in Mestalla kunnen koploper Girona en nummer twee Real Madrid later dit weekend verder uitlopen op FC Barcelona. De druk op Xavi zal daardoor toenemen.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Real Madrid

  • logo

    Atalanta Bergamo