Dijkhuizen ziet '100% fout' van scheidsrechter: 'Waarom zo gretig om te fluiten?'

Dijkhuizen ziet '100% fout' van scheidsrechter: 'Waarom zo gretig om te fluiten?'

17-12-2023 07:36 Laatste update: 08:38
9

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen vindt dat zijn ploeg een goal ontnomen is door scheidsrechter Alex Bos in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1). De oefenmeester baalt dat zijn ploeg niet heeft kunnen winnen, terwijl hij vond dat ze dit uiteindelijk wel hadden verdiend.

"Als ik het beeld terugzie, kan ik wel even boos worden", zegt Dijkhuizen tegenover de camera van ESPN. Redouan El Yaakoubi leek kort na de gelijkmaker van Oscar Uddenäs de 2-1 binnen te schieten, maar arbiter Alex Bos keurde het doelpunt af vanwege een duwfout. "De scheids had helemaal geen zicht op de situatie, laat het dan voor de zekerheid doorgaan. Waarom ben je zo gretig om te fluiten? Op het veld was de arbiter erg overtuigd van een duwfout. Maar je ziet dat de speler gewoon wegglijdt. Dus is het een honderd procent fout van de scheids", aldus de hoofdtrainer van Excelsior.
 
Dijkhuizen is ook kritisch op zijn eigen ploeg en vond zijn team vooral in de eerste helft "erg matig". "In de rust was ik ook erg pissig. Ik heb ook even gevraagd aan een paar spelers of ze wel fit waren. Sommige jongens brachten te weinig en de wissels pakten goed uit", vervolgt de coach van de Kralingers. "We kregen in de tweede helft de overhand. Eerst dachten we dat een gelijkspel het maximaal haalbare was en nu baal je dat je niet gewonnen hebt", besluit Dijkhuizen.
 
Excelsior staat na het gelijkspel tegen Go Ahead of de twaalfde plek in de Eredivisie. De Eagles bezetten de zesde plek op de ranglijst.