'Ajax wil linksback en hoopt op Højbjerg'

Droomkandidaat voor Ajax: 'Als ze hem kunnen krijgen, dan halen ze hem'

19 december 2023 om 21:20
Laatste update: 20 december 2023 om 14:47

Ajax wil voor het nieuwe seizoen opnieuw een linksback aantrekken. Dat weet Voetbal International. In januari ligt de focus echter vooral op een ervaren controleur.

Ajax trok afgelopen zomer Borna Sosa en Gaston Avila aan, hoewel de Argentijn voornamelijk als centrale verdediger wordt gezien. Daarnaast beschikt Ajax nog over jeugdproducten Anass Salah-Eddine en Ar'Jany Martha en is Owen Wijndal momenteel verhuurd. Toch willen de Amsterdammers weer de markt op voor een linksback.

"Niet voor de winter, maar wel voor de zomer. Dat zegt ook wel genoeg", aldus clubwatcher Tim van Duijn op het perspectief van onder anderen Salah-Eddine en Wijndal. Ook Sosa kan nog geen potten breken in Amsterdam. "Of Sosa het gaat redden weet ik niet, maar ze kijken wel naar een nieuwe back voor de zomer." In Turkse media werd Ajax al gelinkt aan Angeliño, maar de VI-verslaggever noemt geen namen.

In januari maakt Ajax vooral jacht op een nummer zes. "Pierre-Emile Højbjerg wordt genoemd, maar dat gaat denk ik niet lukken. Zeker niet nu. Spurs heeft veel blessures en er gaan twee spelers naar de Afrika Cup. Dan moet je afwachten of ze iemand halen. Voor Spurs daar iets over besloten heeft, zal Ajax al doorgeschakeld zijn. Maar goed, je weet het niet. Als Ajax hem zou kunnen krijgen, dan halen ze hem. Ik zie het alleen somber in."

Mikautadze
VI meldde maandag ook dat Georges Mikautadze kan terugkeren naar FC Metz. De Fransen willen de 23-jarige aanvaller tot het einde van het seizoen huren. Volgens L'Équipe stemde de speler al in met een huurtransfer. "Dat gaat wel gebeuren", verwacht ook Van Duijn.