Zerrouki naar Afrika Cup

Feyenoord moet Zerrouki poosje missen: Algerije maakt definitieve selectie bekend

29 december 2023 om 23:54
Laatste update: 29 december 2023 om 23:59

Ramiz Zerrouki maakt zoals verwacht deel uit van de definitieve selectie van Algerije voor de Afrika Cup. Feyenoord-trainer Arne Slot moet zijn middenvelder hierdoor in de eerste paar wedstrijden van 2024 missen. 

Dat Zerrouki geselecteerd zou worden door bondscoach Djamel Belmadi, werd al verwacht. Laatstgenoemde maakte de 26-koppige selectie vrijdagavond wereldkundig. Naast Zerrouki moeten ook andere Europese clubs spelers missen. Zo raakt AS Roma tijdelijk Houssem Aouar kwijt en moet AC Milan het een poosje doen zonder Ismaël Bennacer. 

Voor Feyenoord betekent de Afrika Cup-deelname van Zerrouki dat het de eerste twee competitieduels van 2024, tegen respectievelijk NEC (14 januari) en Vitesse (21 januari), geen beroep op hem kan doen. Daarnaast komt ook het bekerduel met of PSV of FC Twente (24 januari) voor Zerrouki nog te vroeg. Mogelijk moet de controleur ook de wedstrijden tegen Twente (Eredivisie) en AZ aan zich voorbij laten gaan, maar dat is afhankelijk van hoe Algerije presteert in het toernooi. 

Het grootste land van Afrika wist het toernooi in 2019 nog te winnen, maar kwam in 2021 niet verder dan de groepsfase. In het geval dat De Woestijnvossen tot de finale reiken, die op 11 februari plaatsvindt, kan Feyenoord pas weer op 15 februari over Zerrouki beschikken. Dan spelen de Rotterdammers, die waarschijnlijk ook Yankuba Minteh moeten afstaan (aan Gambia), het Europa League-heenduel met AS Roma. Algerije speelt in de groepsfase tegen Angola, Burkina Faso en Mauritanië.

Wil je niets missen van Marokko en al het moois op de Afrika Cup? VoetbalPrimeur lanceert een nieuwe show: VP's Atlas Leeuwen, vanaf januari als podcast op Spotify en als video op ons YouTube-kanaal te zien!