'Ajax strijdt met Juventus om handtekening veelbelovend Gladbach-talent (17)'

'Ajax strijdt met Juventus om handtekening veelbelovend Gladbach-talent (17)'

30-12-2023 14:50 Laatste update: 15:23
52

Ajax heeft Borussia Mönchengladbach-talent Winsley Boteli in het vizier, meldt het lokale Rheinische Post. De zeventienjarige spits wordt in zijn leeftijdscategorie als een veelbelovend talent beschouwd.

Boteli, geboren in Zwitserland met roots in de Democratische Republiek Congo, verruilde in 2022 de jeugdopleiding van Servette FC voor die van Mönchengladbach. Bij Die Fohlen speelt hij zijn wedstrijden in de O19, terwijl hij ook al heeft mogelijk ruiken aan het beloftenelftal. In veertien wedstrijden voor de O19 dit seizoen maakte hij vijftien goals.

Dat is niet onopgemerkt gebleven in de rest van Europa. Ajax en Juventus zouden geïnteresseerd zijn in Boteli. De spits heeft naar verluidt al een aanbod voor drie seizoenen, plus twee extra seizoenen, op zak van De Oude Dame. Claudio Chiellini, broer van Giorgio Chiellini, leidt de onderhandelingen namens Juve met Gladbach. Met Ajax heeft Juventus een kaper op de kust. De Amsterdammers hopen Boteli naar verluidt komende zomer in te lijven.

Gladbach is op de hoogte van de interesse in Boteli, klinkt het. De club denkt er serieus over na om hem voor zijn achttiende verjaardag op 5 juli een profcontract aan te bieden. 

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!