Steijn wilde Olij bij Ajax halen: 'Merkte toen dat mijn inspraak niet werd geduld'

Steijn wilde Olij bij Ajax halen: 'Merkte toen dat mijn inspraak niet werd geduld'

30-12-2023 10:50 Laatste update: 11:45
129

Maurice Steijn merkte voor het eerst dat hij weinig in de melk te brokkelen had omtrent het transferbeleid van Ajax en Sven Mislintat, toen hij de naam van Nick Olij opperde. De vertrokken trainer wilde de Sparta-doelman graag naar Amsterdam halen, evenals de rest van de staf. Mislintat dacht daar echter anders over, en koos zoals bekend voor Diant Ramaj

"Ik dacht eerst dat Mislintat wel wist wat hij deed en met goede alternatieven zou komen. Dat mijn inspraak bij de samenstelling van de selectie niet werd geduld, merkte ik voor het eerst toen ik Nick Olij voorstelde als tweede doelman achter Geronimo Rulli", vertelt Steijn in een interview met De Telegraaf.

De vijftigjarige oefenmeester, die eind oktober de deur achter zich dicht trok bij Ajax, werkte bij zowel NAC als Sparta samen met Olij. De keeper brak onder Steijn echt door op het grote toneel. Steijn geloofde er dan ook heilig in dat Olijk ook in de Johan Cruijff ArenA zou kunnen uitgroeien tot een doelman van formaat. "Een Nederlandse jongen met een goede leeftijd (28 jaar), 300 profduels en Oranje-potentie."

"Bij NAC en Sparta had ik geweldig met hem gewerkt, een motivator in de groep en hij was bereid op de bank te beginnen", vervolgt Steijn, die steun genoot van zijn collega's. "De volledige staf was enthousiast. Maar Mislintat kwam met Dinant Ramaj van Eintracht Frankfurt. Een talent, maar uit een andere competitie, zonder enige ervaring en even duur als Olij."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!