AZ en Feyenoord missen spelers voor Asia Cup

AZ ziet basisspeler vertrekken voor Asia Cup: ook Feyenoord moet kracht missen

1 januari om 12:23

AZ Alkmaar heeft slecht nieuws gekregen over de inzetbaarheid voor Yuki Sugawara. De Japanner is opgenomen in de definitieve selectie van zijn thuisland voor de Asia Cup. Daarom zal hij in januari niet inzetbaar zijn voor AZ, net als Ayase Ueda voor Feyenoord.

Voor Sugawara wordt het zijn eerste eindtoernooi ooit met Japan. Naast de Japanse vleugelverdediger moet AZ ook doelman Mathew Ryan missen. Die gaat met Australië mee naar het toernooi. De Asia Cup wordt in Qatar gespeeld en vindt plaats tussen 12 januari en 10 februari. Japan zit in de groep bij Indonesië, Irak en het land begint met een groepswedstrijd tegen Vietnam.

Sugawara speelde tot nu toe negen wedstrijden voor het Japanse nationale elftal. In die duels wist hij één keer te scoren. In de laatste wedstrijden kwam hij in zeven van de tien duels in actie. Andere bekenden in de selectie zijn Ritsu Doan (ex-PSV) en Ueda. De Feyenoorder werd al verwacht bij de groep van de Japanners. Feyenoord zal hem dus ook moeten missen zolang Japan in het toernooi zit.