Van de Looi wil 'energie' zien: 'Er was een wisselwerking met het publiek'

Van de Looi wil 'energie' zien: 'Er was een wisselwerking met het publiek'

2 januari - 21:18
33

Erwin van de Looi wil de energie terugbrengen bij Heracles Almelo. In gesprek met ESPN stelt de trainer dat hij in het verleden niet graag op bezoek ging in Almelo, en dat dat bij tegenstanders terug moet keren.

Na de eerste training bij zijn nieuwe club oogde de oefenmeester tevreden. "Het was bij vlagen nog wat onstuimig, toch was ik over vandaag zeker tevreden. Je merkt dat iedereen gaat voor zijn kans. Dat kan positief uitpakken en dat moet ook." De vorige baan van Van de Looi was die van bondscoach van Jong Oranje, waar het systeem vaak onderwerp van gesprek was. Daarin werd namelijk flink gevarieerd.

Dat betekent echter niet dat de voormalig trainer van FC Groningen en Willem II ook bij Heracles veel met zijn systeem zal rouleren. "Uiteindelijk bepaalt de selectie in welke formatie je speelt. Hoe komen we het beste in ons spel, hoe kunnen we aanvallen met de deur dicht? We moeten een goede manier vinden om aan te vallen, zonder counters om de oren te krijgen. Daar hebben we nu spelers bij en hopelijk krijgen we er ook nog spelers bij."

"De formatie is ondergeschikt aan hoe je wil spelen", vervolgt de trainer. "Ik wil energie op het veld zien, volgens mij is dat heel belangrijk. Toen ik trainer was bij Willem II en FC Groningen ging ik hier niet graag op bezoek, omdat er altijd energie was. Er was een wisselwerking met het publiek. Dat is iets dat we terug moeten krijgen."

Bekijk hieronder de nieuwjaarsdagspecial van #DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers!