Heracles ontbindt contract van 'echte prof': 'Heb ik enorm veel respect voor'

Heracles ontbindt contract van 'echte prof': 'Heb ik enorm veel respect voor'

2 januari - 13:45
41

Heracles Almelo en Melih Ibrahimoglu gaan per direct uit elkaar. Het contract van de 23-jarige middenvelder liep nog tot het einde van dit seizoen, maar is ontbonden.

De Turks-Oostenrijkse voetballer kwam in de winterstop van het seizoen 2020-2021 over van Rapid Wien. In totaal speelde hij slechts acht wedstrijden voor Heracles, waar hij nooit wist te overtuigen. Vorig seizoen werd Ibrahimoglu verhuurd aan Flyeralarm Admira, dat uitkomst op het tweede niveau in Oostenrijk. Daar speelde hij twaalf duels. Admira besloot de optie tot koop niet te lichten.

Vlak voor zijn verhuurperiode gaf Ibrahimoglu op de website van Heracles aan dat hij geen spijt had van zijn keuze voor de Eredivisie. "Qua voetbal is Heracles een topomgeving, waar je veel kunt leren en ervaring opdoen. Ik heb natuurlijk niet heel veel gespeeld, maar tijdens de wedstrijden en trainingen heb ik heel veel geleerd. Ik ben Heracles heel dankbaar voor een goede ervaring."

Heracles reageert zelf ook op het vertrek van Ibrahimoglu. "Melih is een echte prof die altijd alles heeft gegeven", aldus technisch directeur Nico-Jan Hoogma. "Daar heb ik enorm veel respect voor. Het is jammer dat hij bij ons niet is doorgebroken, maar we gunnen hem een mooie vervolgstap."