'PSV kan fluiten naar nieuwe verdediger: transfertarget heeft overstap al binnen'

'PSV kan fluiten naar nieuwe verdediger: transfertarget heeft overstap al binnen'

3 januari - 17:13
77

Miles Robinson wordt niet de nieuwe centrumverdediger van PSV. De 26-jarige Amerikaan gaat volgens The Athletic een contract tekenen bij FC Cincinnati. Robinson was transfervrij nadat zijn verbintenis bij Atlanta United op 1 januari 2024 afliep.

Robinson was voor PSV lange tijd een belangrijk target om de defensie te komen versterken. Afgelopen zomer viel de naam van de Amerikaan al, maar toen kwam een deal niet van de grond. Ook met Zeno Debast en Davinson Sanchez werd gesproken, maar uiteindelijk viel de keus op het huren van Armel Bella-Kotchap. De Duitser komt door blessures echter nog niet uit de verf in Eindhoven.

Begin november 2023 onthulde Earnest Stewart bij Goedemorgen Eredivisie dat Robinson ook voor deze winter op het lijstje stond in Eindhoven. 'De jonge Jaap Stam', zoals hij door zijn bondscoach wordt genoemd, zou volgens de technisch directeur van PSV goed met ruimte in zijn rug kunnen spelen. Iets wat bijvoorbeeld André Ramalho nog wel eens wordt verweten.

Robinson gaat dus kiezen voor een nieuw avontuur in de Major League Soccer. De verdediger speelde al 27 interlands voor de Verenigde Staten en wil daar dus in de picture blijven voor het nationale elftal. PSV grijpt dus mis, net als een Premier League-club die deze week met Robinson sprak.