Uniek bekeraffiche in Frankrijk: Lille vermorzelt club na reis van 6.932 kilometer

Uniek bekeraffiche in Frankrijk: Lille vermorzelt club na reis van 6.932 kilometer

6 januari - 21:28 Laatste update: 21:36
22

In Frankrijk stond zaterdagavond een heel bijzonder bekeraffiche op het programma: Lille OSC - Golden Lion. Laatsgenoemde club komt uit het Franse overzeese departement Martinique. De heenreis die spelers en staf moesten afleggen bedroeg maar liefst 6.932 kilometer. 

Golden Lion speelt zijn wedstrijden in de stad Saint Joseph. De club werd vier keer eerder kampioen van Martinique. Meteen na de loting kon het zich verheugen op een fraai avontuur. Lille moest verslagen worden worden om tot de zestiende finale van de Coupe de France te reiken. Dat lukte niet. Het werd een enorme afgang voor de bezoekers. 

Na een halfuur spelen stond het al 7-0 voor Lille. Jonathan David en Yusuf Yazici vonden twee keer het net, terwijl vleugelaanvaller Edon Zhegrova nog voor de theepauze een hattrick wist te maken. In de tweede helft zette Lille nog wat verder aan. De eindstand werd mede door David, die eveneens een hattrick maakte, bepaald op 12 - 0. 

De bezoekers uit Martinique kwamen uiteindelijk tot één schamele doelpoging. De immense terugreis van opnieuw 6.932 kilometer biedt trainer Jean-François Go in ieder geval genoeg tijd om de wedstrijd te evalueren.