'Volop interesse in Heerenveen-smaakmakers: Italiaanse club doet bod op Haye'

'Volop interesse in Heerenveen-smaakmakers: Italiaanse club doet bod op Haye'

9 januari - 17:11
16

In de winterse transferperiode is er aardig wat beweging rond sc Heerenveen. Zo is er interesse in belangrijke spelers als Thom Haye, Anas Tahiri, Osame Sahraoui en Sven van Beek. Aan de andere kant had de club ook Kipras Kazukolovas op proef, maar zijn proefperiode is weer afgebroken.

Op dit moment lijkt de interesse in Haye het meest concreet. Het Italiaanse Como heeft een bod uitgebracht op de middenvelder. Dit werd eerder al naar buiten gebracht door Italiaanse media, maar inmiddels heeft de Leeuwarder Courant het nieuws bevestigd. Como staat op dit moment tweede in de Serie B. De club wordt geleid door trainer Cesc Fabregas en in de defensie speelt oud-NEC’er Cas Odenthal.

Wat betreft Tahiri en Sahraoui is de interesse nog niet concreet. Van de twee Heerenveense smaakmakers is enkel nog bekend dat er belangstelling op gang komt. Welke clubs dit zijn weet de Friese krant nog niet. Van Beek staat al lange tijd op de radar van het Japanse Kyoto Sanga. Die clubs zijn er echter ook nog niet uitgekomen, ondanks dat de verdediger de stap wel ziet zitten.

Dan is er nog de proefperiode van Kazukolovas. De verdediger uit Litouwen was van 2 tot 7 januari op proef bij Heerenveen en speelde zelfs zestig minuten mee in een oefenduel op trainingskamp. Volgens de Leeuwarder Courant heeft Heerenveen echter besloten om Kazukolovas geen contract aan te bieden, waardoor de zoektocht naar een centrumverdediger doorgaat.