Heerenveen schept duidelijkheid over aanvoerder: 'Zien dat liever niet gebeuren'

Heerenveen schept duidelijkheid over aanvoerder: 'Zien dat liever niet gebeuren'

7 januari - 12:58 Laatste update: 15:28
19

SC Heerenveen wil aanvoerder Sven van Beek graag binnenboord houden, benadrukt algemeen directeur Ferry de Haan. Het is geen geheim dat de centrale verdediger in de belangstelling staat van het Japanse Kyoto Sanga FC. Toch hebben ze in Friesland niet de verwachting dat Van Beek zal vertrekken deze winter.

Van Beek heeft de club onlangs op de hoogte gebracht van de Japanse interesse. "Dat is het enige dat wij weten. Laat duidelijk zijn dat wij Sven heel graag aan boord houden en het dus liever niet zien gebeuren", aldus De Haan. Van Beek gaf zelf aan het prima naar zijn zin te hebben bij Heerenveen en acht de kans groot dat hij ook na de winterse transferperiode captain is bij de club. Al sluit hij een transfer niet helemaal uit. "Als alles klopt voor alle partijen kan het zijn dat ik een keer wegga, maar dat is nu zeker niet", zei Van Beek in gesprek met ESPN.

Mede vanwege de interesse in Van Beek hebben de Friezen de transfervrije Litouwer Kipras Kazukolovas op proef. Het contract van Van Beek loopt nog door tot 2025. Gesprekken over een eventuele verlenging hebben nog niet plaatsgevonden volgens hem.

De contracten van Thom Haye en Syb van Ottele lopen komende zomer al af, maar ook met hen is Heerenveen op dit moment niet in gesprek. "Een tijdje geleden hebben we hier al met Thom zijn agent over gesproken, toen waren wij niet in de gelegenheid om om tafel te gaan. Daarnaast heeft Thom ook zijn eigen gedachten over de toekomst. We praten op dit moment dus niet, maar dat kan in een later stadium wellicht alsnog", zegt De Haan.

Voor Van Ottele geldt min of meer hetzelfde volgens de algemeen directeur. "Of we op een later moment met elkaar gaan praten zal afhangen van welk perspectief beide partijen op dat moment zien." Vooral Haye is dit seizoen een van de uitblinkers bij Heerenveen. Hij startte elke wedstrijd, schorsingen daargelaten, in de basis.