'Zes miljoen niet genoeg voor Heerenveen, dat wil cashen door Franse interesse'

'Zes miljoen niet genoeg voor Heerenveen, dat wil cashen door Franse interesse'

10 januari - 19:34
21

SC Heerenveen moet vrezen voor een winterse exit van Osame Sahraoui. Lille OSC wil de Noorse aanvaller dolgraag overnemen, melden Voetbal International en de Leeuwarder Courant. Heerenveen wil Sahraoui alleen laten gaan als het de hoofdprijs ontvangt.

Dit seizoen is Sahraoui de grote smaakmaker bij Heerenveen. Dat is in het noorden van Frankrijk niet onopgemerkt gebleven: Lille heeft concrete interesse in de buitenspeler. Naar verluidt zou de huidige nummer vijf van de Ligue 1 tussen de vijf en zes miljoen euro willen betalen voor Sahraoui. Dat is echter niet genoeg voor Heerenveen: de Friezen willen de hoofdprijs zien.

Wedden

Meer odds

Sahraoui is niet de enige speler die deze winter kan vertrekken bij Heerenveen. Zo is het 'aannemelijk' dat Thom Haye de overstap naar Serie B-club Como maakt, waar Cesc Fàbregas actief is als assistent-trainer. Het Japanse Kyoto Sanga heeft op zijn beurt een oogje op Sven van Beek.

Heerenveen pikte Sahraoui een jaar geleden voor zo'n 1,7 miljoen euro op uit Noorwegen. In het Abe Lenstra Stadion groeide de Noors international razendsnel uit tot een dragende kracht. Bij Heerenveen heeft Sahraoui nog een contract tot medio 2026.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!