Heerenveen lijkt spelers transfervrij kwijt te raken: 'Moet je soms accepteren'

Heerenveen lijkt spelers transfervrij kwijt te raken: 'Moet je soms accepteren'

10 januari - 10:55
26

Er wordt flink getrokken aan een aantal spelers van SC Heerenveen deze winterse transferperiode. Een gedeelte van die spelers loopt komende zomer uit hun contract, waardoor er interesse is ontstaan vanuit buitenlandse clubs. De Friezen hopen hun selectie zo intact mogelijk te houden.

Aanvoerder Sven van Beek geniet Japanse interesse, maar lijkt Heerenveen trouw te blijven. Bij Thom Haye lijkt dat een ander verhaal, het Italiaanse Como heeft al een bod uitgebracht op de middenvelder, wiens contract komende zomer afloopt. Algemeen directeur van Heerenveen Ferry de Haan hoopt dat Haye deze winter blijft én bijtekent, al is die kans volgens de Leeuwarder Courant 'nihil'.

Daarnaast loopt ook Anas Tahiri komende zomer uit zijn contract, volgens het Friese medium zou de club bij Tahiri wél mee willen werken aan een transfer. "Het sportieve belang moet altijd op de eerste plaats staan. En dus moet je soms accepteren dat een speler transfervrij vertrekt", aldus De Haan. De interesse in de Belgische middenvelder neemt naar verluidt steeds meer toe.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!