'Heerenveen heeft 'goede hoop' op winterse komst van Serie A-vleugelaanvaller'

'Heerenveen heeft 'goede hoop' op winterse komst van Serie A-vleugelaanvaller'

7 januari - 11:25 Laatste update: 15:24
15

SC Heerenveen koestert volgens Voetbal International 'goede hoop' dat het zich binnenkort kan gaan versterken met Emil Ceïde. De Noorse aanvaller moet op huurbasis overkomen van Serie A-club Sassuolo

Ceïde is een vleugelaanvaller die zowel de positie van linskbuiten als de positie van rechtsbuiten kan bekleden. Heerenveen zou afgelopen zomer ook al interesse in hem hebben gehad, maar van een transfer kwam het toen nog niet. Nu lijkt dat wel het geval, verwacht VI. Ceïde speelde dit seizoen 99 Serie A-minuten. Daarin was hij niet trefzeker. 

Ferry de Haan, de algemeen directeur van de Friezen, is nog wel wat voorzichtig. "Er moeten namelijk nog een paar gesprekken plaatsvinden", vertelt hij aan VI. De directeur erkent dat de ploeg van trainer Kees van Wonderen wel een impuls op de flanken kan gebruiken. "Met Patrik Wålemark, Ché Nunnely en Osame Sahraoui hebben we voor twee posities nu maar drie spelers."

De Haan geeft aan dat er in de naderende huurovereenkomst tussen Heerenveen en Sassuolo geen koopoptie zal worden opgenomen. Daarnaast onderzoekt de huidige nummer negen van de Eredivisie de mogelijkheden om zich nog te versterken met een extra linksback. Momenteel kan Van Wonderen op die positie alleen beschikken over Mats Köhlert. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!