Real legt Atlético in extremis over knie na voetbalshow van ongekende proporties

10 januari - 22:40 Laatste update: 22:43
41

Real Madrid heeft in een ware voetbalshow het eerste ticket voor de finale van de Spaanse Supercopa gepakt. In een duel van ongekende proporties wist de koploper van Spanje pas in minuut 116 de winst te pakken. Josélu en Brahim Diaz werden de matchwinner. Zij maakte de 4-3 en 5-3 in de verlening, waardoor Atlético Madrid met lege handen achterbleef.

Zonder de geblesseerde Memphis Depay begon Atlético aan de wedstrijd tegen stadsgenoot Real Madrid in Saudi-Arabië. Het duel kwam direct los toen doelman Kepa Arrizabalaga een belangrijke redding moest verrichten, maar even later was de Spaanse doelman al kansloos. Mario Hermoso kon zo vrij als een vogel de openingstreffer maken, waardoor Real direct achter de feiten aanliep.

Nu duurde dat niet heel lang, want bij Real stonden de verdedigers ook op. Eerst was het mandekker Antonio Rüdiger die met zijn goal de ploeg van Carlo Ancelotti weer naast Atlético kreeg. Ferland Mendy maakte het kort daarna nog rooskleuriger voor Real. De door blessures geteisterde verdediger maakte de 2-1 en zorgde dat het vizier van Atlético vol op de aanval moest.

Nog voor rust werd de knotsgekke wedstrijd weer gelijk getrokken door wie anders dan Antoine Griezmann. De Fransman schoot prachtig raak en staat door zijn 174e goal in de geschiedenisboeken van Atlético Madrid. Griezmann is nu de topscorer aller tijden van Los Colchoneros.

In de tweede helft gingen beide partijen op zoek naar de winnende goal, maar het spektakel kwam pas aan het eind. Tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd was het Alvaro Morata die er met een slinks duwtje voor zorgde dat de bal via Rüdiger en Kepa in het doel van Real viel. Atlético dacht de overwinning binnen te hebben, maar toen was daar Dani Carvajal. De routinier zorgde voor de 3-3, waardoor de bizarre krachtmeting nog altijd niet werd beslist.

De verlening volgde en in die extra tijd bleef het lang spannend. Met wissels probeerden Diego Siméone en Ancelotti een goal te forceren, maar deze kwam maar niet. Totdat invaller Josélu uiteindelijk de ban wist te breken. De Spaanse spits liet alles en iedereen bij Real ontploffen met zijn doelpunt in minuut 116 van de wedstrijd. Brahim Diaz kreeg het toetje, want hij maakte er in de allerlaatste minuut nog 5-3 van. Real staat nu in de finale van de Spaanse Supercopa. FC Barcelona of Osasuna wordt de tegenstander.