Vlucht Onana geannuleerd

Update: Onana is aanwezig in stadion maar mist duel met Kameroen

15 januari om 17:22
Laatste update: 15 januari om 20:26

Andre Onana moet mogelijk de prijs betalen voor het feit dat hij zondag nog op doel wilde staan bij Manchester United. De Kameroense doelman dreigt het openingsduel van Kameroen op de Afrika Cup te missen doordat zijn vlucht werd geannuleerd.

Onana wilde Manchester United niet in de steek laten tijdens een moeilijke fase. De ex-Ajacied kwam daardoor nog in actie in de Premier League-kraker tegen Tottenham Hotspur (2-2). Meteen na het duel op Old Trafford had Onana een privéjet klaarstaan om hem naar Ivoorkust te vliegen, zodat hij kon aansluiten bij de selectie van Kameroen.

Slecht weer gooide echter roet in het eten: door hevige mist in Yamoussoukro, waar de Ontembare Leeuwen hun openingsduel spelen, moest Onana uitwijken naar het meer dan tweehonderd kilometer verderop gelegen Abidjan. Alle vluchten in Yamoussoukro zijn voorlopig geannuleerd vanwege dichte mist. Volgens Britse en Kameroense media probeert de sluitpost nu per auto op de plaats van bestemming te komen.

🇨🇲🛫 André Onana flying straight out to #AFCON2023 after the game vs Spurs for duty with Cameroon! pic.twitter.com/1r1plAIHPx

— EuroFoot (@eurofootcom) January 15, 2024

Dat wordt een race tegen de klok, aangezien de reis vermoedelijk een kleine drie uur in beslag neemt. Kameroen trapt maandag om 18.00 uur Nederlandse tijd af tegen Guinee. Of dat met Onana is, blijft zodoende tot het laatste moment spannend. Fabrice Ondoa is één van zijn mogelijke vervangers.

Bij Manchester United moet Erik ten Hag het de komende weken hoe dan ook zonder zijn eerste doelman doen. Altay Bayindir, die afgelopen zomer overkwam van Fenerbahçe, is in principe de tweede keus. 

Update: Onana is aangekomen in het stadion. De doelman is echter geen onderdeel van de selectie en zal de wedstrijd vanaf de zijkant moeten aanschouwen. Zo lukt het hem toch niet om twee wedstrijden in 24 uur te spelen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!