Ronaldo: 'Geloof niet meer in Ballon d'Or'

Ronaldo voelt zich gepasseerd: 'Ik geloof niet meer in Ballon d'Or'

21 januari om 13:05

Cristiano Ronaldo vindt het vreemd dat hij niet genomineerd was voor de Ballon d'Or en de The Best FIFA Men's Player Award. Volgens de Portugese ster had niet Lionel Messi de individuele awards moeten krijgen, maar hij.

Zijn Argentijnse rivaal sleepte beide prijzen in de wacht. In gesprek met Record uit Ronaldo zijn verbazing. "Ik wil niet zeggen dat Messi het niet verdient, of Erling Haaland en Kylian Mbappé, maar cijfers liegen niet", stelt de 38-jarige aanvaller van Al Nassr, die in 2023 liefst 54 keer scoorde voor club en land.

"Je moet naar het hele seizoen kijken. En deze cijfers zijn feiten. De Ballon d'Or en The Best FIFA Football Awards raken op deze manier hun geloofwaardigheid kwijt. Ik geloof niet langer in deze prijzen", aldus Ronaldo. 

De voormalig ster van Manchester United en Real Madrid was onlangs tijdens de Globe Soccer Awards in Dubai ook al lovend over zijn eigen prestatie. "Ik maakte de meeste doelpunten van iedereen. Zelfs jonge honden als Erling Haaland troefde ik af. En ik ben bijna 39", glunderde hij. "Ik vind het erg leuk als mensen twijfels over mij hebben en dat ik dan toch succesvol ben. Kritiek maakt me helemaal niets uit."

In het verleden won Ronaldo vijf keer de Ballon d'Or. In 2008, 2013, 2014, 2016 en 2017 werd hij uitgeroepen tot beste speler ter wereld.