De Jong was pissig op Bakayoko bij PSV: 'Hij had hem voor zijn linker liggen...'

De Jong eerlijk over 'fantastische' Bakayoko: 'Ik vond dat jammer'

21 januari om 14:51

Luuk de Jong geeft toe dat de teleurstelling bij PSV groot is, nu de ploeg verzuimd heeft om een oud Eredivisie-record uit de boeken te schieten. Ook legt de captain van de Eindhovenaren uit waarom hij in de tweede helft fel was tegen teamgenoot Johan Bakayoko.

PSV kreeg tegen FC Utrecht de kans om de Eredivisie-ploeg te worden die de meeste wedstrijden ooit wist te winnen vanaf de competitiestart. In de Domstad werd het echter 1-1. "Natuurlijk is de teleurstelling groot", zegt De Jong na afloop bij ESPN. "Je bent aan iets moois bezig met elkaar. Als je het record dan in eigen handen kunt krijgen en dat net niet gebeurt: daar baal je dan verschrikkelijk van, absoluut."

"Natuurlijk was het record een thema. Overal ging het erover en dus ook bij ons", vervolgt de spits. "Het is iets waar je voor altijd aan herinnerd kunt worden. Nu zullen we samen met het PSV-team uit 87/88 (de ploeg die het record nu deelt met de huidige PSV-selectie, red.) hieraan herinnerd worden, als een ploeg weer in de buurt komt. Ik ben enorm trots op hoe we dat bewerkstelligd hebben. Als je aan het begin van het seizoen had gezegd dat we zeventien wedstrijden zouden winnen en daarna een keertje gelijk zouden spelen, dan had ik ervoor getekend."

In de tweede helft viel het op dat De Jong even pissig was, toen Bakayoko hem niet goed wist te bedienen. "Alle complimenten voor die jongen, want hij doet het fantastisch. Maar hij had de bal voor zijn linkerbeen liggen. Dan denk ik: gooi hem nou voor", zegt een eerlijke De Jong. "Maar dan kapt hij naar zijn rechter en geeft hij de bal met dat been voor. Je weet: Guus en ik willen die ballen er met links ingedraaid hebben. Die jongen doet dat zo vaak zo fantastisch. Dat kan hij. Ik vond het jammer dat hij de verkeerde keuze maakte. Maar het blijft voetbal, daar moet je het mee doen."

Daarna wordt De Jong ook nog gevraagd naar zijn harde duels met Mike van der Hoorn. De ervaren aanvalsleider vindt de gele kaart die hij in de tweede helft kreeg 'een beetje kinderachtig'.