Vink ziet duidelijk gemis bij PSV: 'Juist in dit soort duels is hij belangrijkst'

Vink ziet duidelijk gemis bij PSV: 'Juist in dit soort duels is hij belangrijkst'

21 januari om 15:19

Volgens Marciano Vink was het gemis van Joey Veerman voelbaar bij PSV, op bezoek bij FC Utrecht. De analist zag ook de nodige frustratie bij de Eindhovenaren in De Galgenwaard.

PSV speelde zondag met 1-1 gelijk bij Utrecht, waardoor het zijn perfecte score kwijt is in de Eredivisie. Ook verzuimen de Eindhovenaren om het Eredivisie-record met de meeste overwinningen vanaf de seizoensstart over te nemen. "Misschien waren ze PSV toch met hun gedachten bij die achttiende overwinning", suggereert Vink bij ESPN. "Misschien doet dat toch wat met het team. Je zag ook irritatie naar elkaar toe: zo werd Luuk de Jong boos op Bakayoko en riep Boscagli zijn middenvelders tot de orde."

Vink vindt ook dat de afwezigheid van de geblesseerde Veerman PSV geen goed deed. "Juist in dit soort wedstrijden is hij het belangrijkst. Als de tegenstander je onder druk zet, heb je met Schouten en Veerman die versnelling naar voren. Dat heb je met name bij Veerman. Daardoor sla je linies over en kun je tussen de linies voetballen. Tillman is een beetje een dribbelaar, hij kan best wat veroorzaken in de omschakeling. Maar de bal is altijd sneller dan wanneer je rent. Veerman kan spelers tussen de linies aan het werk zetten. Het voetballende deel zag er gewoon niet goed uit."