Wéér felle discussie over Steijn bij Studio Voetbal: 'Jullie gaan raar doen'

Wéér felle discussie over Steijn bij Studio Voetbal: 'Jullie gaan raar doen'

21 januari - 23:48
116

Wederom was Maurice Steijn het onderwerp van discussie bij Studio Voetbal. Rafael van der Vaart stelt dat zijn tafelgenoten onterecht suggereren dat het goed gaat met Ajax, waarbij de analist het vertrek van Steijn als reden noemen.

"Ze worden uitgeschakeld door Hercules in de beker, en jullie doen net alsof het fantastisch gaat. En waarom? Omdat Steijn weg is. Iedereen heeft een hekel aan Steijn. En dan gaan jullie heel raar doen", stelt Van der Vaart, waarna Jeroen Stekelenburg de analist van repliek dient. "Ik heb ten eerste geen hekel aan Steijn. Maar ik zou ook niet zeggen dat het nu fantastisch gaat met Ajax. Het is hartstikke broos. Maar op een gegeven moment ga je dan wedstrijden winnen."

Wedden

Meer odds

"Ja, ze hebben 117 miljoen uitgegeven. Dan ga je op een gegeven moment winnen", luidt het antwoord van Van der Vaart. Ook Pierre van Hooijdonk mengt zich in de discussie. "Het zijn toch dezelfde spelers met wie je nu binnen bereik van de derde plaats staat?", stelt de voormalig spits. "Ik ben het met je eens dat Van ’t Schip het beter doet dan Steijn, die geef ik je", antwoordt Van der Vaart.

"Daar gaat het mij helemaal niet om", vervolgt Van Hooijdonk. "Nou, volgens mij wel", stelt Van der Vaart. "Hercules traint twee keer per week. Die zijn drie keer per week dronken. Prima hoor, we worden vierde of hopelijk derde. Maar ik heb het gevoel dat iedereen hoopt dat Van 't Schip het goed doen, om het ongelijk van Steijn te bewijzen. Of ik Van ’t Schip zou laten zitten als trainer? Als hij het zo blijft doen, dan zeker."