Perez ziet 'slechtste scheidsrechter ooit': 'Kan me er nog steeds over opwinden'

Perez ziet 'slechtste scheidsrechter ooit': 'Kan me er nog steeds over opwinden'

21 januari - 22:19
79

Kenneth Perez is niet onder de indruk van scheidsrechter Joey Kooij. De arbiter floot op zondag het duel tussen FC Utrecht en PSV, waarin de Deen hem meermaals opzichtig de mist in zag gaan.

"Is Joey Kooij al uitverkozen tot de slechtste scheidsrechter ever?" vraagt Perez zich bij ESPN hardop af in Dit was het Weekend. "Joey Kooij is helaas niet de enige van al die slechte scheidsrechters, pfoe", vervolgt de analist. "Ze hebben bij de KNVB wel een slechte scheidsrechter op deze wedstrijd gezet. Ik kan mij er nu nog steeds over opwinden, over die slechte scheidsrechters."

"Weet je wat het is? Het maakt mij niet uit wie er wint of verliest, en toch kan ik me er een beetje over opwinden. Alleen, wij moeten er naartoe dat we de scheidsrechter helemaal geen factor laten worden. In de zin van: de scheidsrechter en voetballers maken zoveel fouten als ze willen, maar laat de scheidsrechter met rust", aldus Perez, die een vergelijk maakt met een andere sport. "Ik weet wel dat het populair is om te zeggen dat we naar rugby-taferelen moeten gaan, maar als ik naar rugby kijk en hoe ze er daar mee omgaan... Daar zullen scheidsrechters toch ook veel fouten maken, neem ik aan. Maar daar wordt nooit iets over gezegd."