Publiekslieveling Feyenoord worstelde met druk: 'Je moet die druk omarmen'

Publiekslieveling Feyenoord worstelde met druk: 'Je moet die druk omarmen'

25 januari - 15:50 Laatste update: 20:56
27

Cyriel Dessers heeft serieus last gehad van de druk die erop staat bij zijn club Rangers, dat vertelde hij tijdens een persmoment. De voormalig Eredivisie-spits was openhartig over zijn moeizame start in Schotland.

Dessers begint steeds beter in vorm te raken bij Rangers, hij scoorde in alle drie zijn laatst gespeelde wedstrijden. Na de wedstrijd tegen Hibernian (0-3), waarin hij verantwoordelijk was voor de laatste treffer, verklaarde Dessers zijn huidige vorm. "Er is altijd druk als je voor Rangers FC speelt", stelt Dessers, die toegeeft daar ook last van te hebben gehad. "Dat heb ik vanaf het begin gemerkt. Ik heb daar ook met diverse mensen over gesproken, maar op een gegeven moment moet je de druk omarmen. Anders ga je eraan onderdoor. Dat heb ik de laatste periode gedaan."

De oud-spits van NAC Breda, Heracles Almelo, FC Utrecht en Feyenoord kijkt voortaan anders naar de druk van buitenaf. "Je moet de druk ook kunnen waarderen. Ik heb bij clubs gespeeld waar het de fans niet superveel uitmaakt of je gelijkspeelt of verliest, maar dat wil je niet. Je wil die druk, je wil mensen die betrokken zijn en alleen het beste voor de club willen."

Dessers vindt dat hij zelf ook grote stappen heeft gezet. "Ik denk dat ik de afgelopen maanden ben gegroeid, vooral vanaf het moment dat de nieuwe trainer kwam. Je ziet het aan mijn statistieken, aan mijn prestaties, maar er komt nog meer. Ik hoop dat ik dat de komende weken en maanden kan laten zien", besluit hij.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!