Go Ahead verdedigt zesde plek succesvol in duel met dubieuze penalty's

28 januari - 16:30
29

Go Ahead Eagles heeft zijn zesde plek in de Eredivisie met succes verdedigd. In eigen huis speelden de Eagles met 2-2 gelijk tegen NEC, mede doordat beide ploegen scoorden uit een makkelijk gegeven strafschop.

Op de Adelaarshorst maakten Go Ahead en NEC er een vermakelijke partij van. Dat was anderhalve week geleden ook al het geval, toen de ploegen elkaar troffen in de KNVB Beker. NEC trok toen aan het langste eind en was ook de ploeg die als eerst gevaarlijk werd in Deventer: Kodai Sano was na twaalf minuten dicht bij de 0-1, maar doelman Jeffrey de Lange en Joris Kramer wisten daar samen ternauwernood een stokje voor te steken.

Uiteindelijk kwam NEC alsnog op voorsprong, op slag van rust. Na een lichte overtreding van Enric Llansana ging de bal op de stip. NEC-smaakmaker Magnus Mattsson maakte dankbaar gebruik van die mogelijkheid: 0-1. Dat was ook de stand die op het scorebord stonden, nadat de teams de kleedkamers opzochten na het eerste bedrijf.

In de tweede helft ging Go Ahead op jacht op de gelijkmaker, maar aanvankelijk had de thuisploeg moeite om door de Nijmeegse defensie te breken. Een kwartier voor tijd viel de 1-1 echter toch: Bas Kuipers knikte de bal achter Jasper Cillessen. De slotfase die volgde zorgde nog voor het nodige spektakel.

Zo was debutant Tjaronn Chery, die inviel, meteen trefzeker bij zijn rentree op de Nederlandse velden. Hij maakte in de 83ste minuut de 1-2 voor NEC. Toch kwam Go Ahead vlak voor tijd weer langszij: Victor Edvardsen profiteerde van de tweede makkelijk gegeven penalty van de wedstrijd. Daardoor werd het 2-2 in Deventer. Go Ahead behoudt zo zijn zesde plek op de ranglijst, met één punt meer dan nummer zeven NEC.