Van Hooijdonk zag 'leuke kerel' weer stuntelen: 'Niemand maakt mooier een blunder'

Van Hooijdonk zag 'leuke kerel' weer stuntelen: 'Niemand maakt mooier een blunder'

29 januari - 07:21
5

Pierre van Hooijdonk heeft een lans gebroken voor de blunderende Andries Noppert. De doelman van sc Heerenveen ging, niet voor de eerste keer dit seizoen, de fout in tegen AZ. Van Hooijdonk spreekt van een vormcrisis en tafelgenoot Ibrahim Afellay looft zijn trainer Kees van Wonderen.

"Het is een hartstikke leuke kerel", vertelt Van Hooijdonk over Noppert bij Studio Voetbal. "Er is ook geen keeper die mooier een blunder kan maken dan Noppert. Dat gezicht wat er daarna bijkomt is natuurlijk de triestheid zelve. We hebben het net over Santiago Gimenez gehad. Die zit nu in een fase waar het net allemaal verkeerd valt. Kan het niet zo zijn dat een keeper ook in zo’n soort fase kan zitten. Noppert heeft gelukkig ook wel wat krediet opgebouwd."

Volgens Afellay moet Van Wonderen dus een pluim krijgen voor zijn omgaan met Noppert. "Ik vind de reactie van de trainer heel knap. Menig trainer had hem er allang uitgehaald, omdat hij nu al meerdere keren betrokken was bij cruciale momenten voor zijn ploeg. Van Wonderen behoudt het vertrouwen in hem. Hij heeft vorig jaar natuurlijk een geweldig jaar gehad en nu zit het al een behoorlijke tijd tegen. Als je die jongen nu ook nog eens gaat passeren dan krijgt hij helemaal een mokerslag."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!