Flick is bij Barcelona de ideale opvolger van Xavi

'Barcelona spot opvolger van Xavi: voormalig Champions League-winnaar in beeld'

29 januari om 08:02
Laatste update: 29 januari om 10:25

Hansi Flick zou een belangrijke kandidaat zijn om Xavi op te volgen bij FC Barcelona. De Spaanse coach maakte onlangs bekend dat hij de Catalanen aan het eind van dit seizoen gaat verlaten. Volgens BILD is de Duitser nu geïdentificeerd als topkandidaat voor de job in Barcelona.

President Joan Laporta zou intern de grootste fan zijn van de komst van Flick. De coach is klaar voor een nieuwe uitdaging, nadat hij in september 2023 ontslagen werd bij de Duitse nationale ploeg. Volgens BILD spreekt een competitie buiten Duitsland Flick erg aan, waardoor de kansen voor Barcelona dus lijken te stijgen. Of er al contact gelegd is tussen beide partijen, maakt de invloedrijke krant niet bekend.

Flick was tot nu toe pas twee keer hoofdtrainer. Eén keer bijzonder succesvol, de andere keer een stuk minder. Bij Bayern München nam Flick het stokje als interim over van Niko Kovac, maar de Duitser deed het zo goed dat hij mocht aanblijven. Tot zijn vertrek in de zomer van 2021 won hij met Bayern de Champions League en werd hij kampioen van Duitsland. Als bondscoach van de Duitsers presteerde hij beroerd en was hij eindverantwoordelijk voor de vroege uitschakeling op het WK in Qatar.