Transfer bevestigd door Leipzig: Angeliño op huurbasis naar Feyenoord-opponent

Transfer bevestigd door Leipzig: Angeliño op huurbasis naar Feyenoord-opponent

30 januari - 16:20 Laatste update: 16:35
9

RB Leipzig bevestigt dinsdagmiddag de transfer van Angeliño naar AS Roma. De voormalig PSV-back wordt verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Galatasaray en gaat op huurbasis naar de Europa League-tegenstander van Feyenoord.

'Angeliño maakt tot het einde van het seizoen op huurbasis de overstap naar AS Roma. RB Leipzig en de club uit de Italiaanse hoofdstad hebben ook een optie tot koop bedwongen voor de linksback', meldt de Duitse club op haar eigen kanalen. Volgens Fabrizio Romano zou Roma vijf miljoen moet betalen wanneer ze gebruik maken van de optie tot definitieve overname.

Leipzig leende Angeliño afgelopen zomer uit aan Galatasaray, met een overeenkomst waarbij de Turkse club verplicht was om hem voor zes miljoen euro definitief over te nemen zodra hij twintig officiële wedstrijden speelde. Gala had snel spijt van deze deal en zette Angeliño op de bank nadat hij negentien wedstrijden had gespeeld. Leipzig en Gala slaagden er niet in om tot een oplossing te komen, maar AS Roma is dus alsnog de uitweg voor de Spaanse verdediger. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!