Mogelijk slecht nieuws voor PSV: Excelsior laat tweede topscorer plots vertrekken

Mogelijk slecht nieuws voor PSV: Excelsior laat tweede topscorer plots vertrekken

31 januari - 09:41 Laatste update: 10:26
54

Nikolas Agrafiotis en Excelsior zijn per direct uit elkaar gegaan. De spits trekt naar de tweede Bundesliga om daar voor SV Wehen Wiesbaden te gaan spelen. Het vertrek van Agrafiotis kan gevolgen hebben voor PSV, aangezien de Eindhovenaren Couhaib Driouech graag naar de club willen halen.

De 23-jarige Agrafiotis had nog een contract tot de zomer van 2024 en dus was deze winter de laatste mogelijkheid om nog geld te krijgen voor de Griek. Het transferbedrag dat Excelsior ontvangt is onbekend. Agrafiotis was dit seizoen meerdere malen belangrijk voor de Rotterdammers. Zo maakte hij zes goals in 21 officiële wedstrijden en wist hij in de eerste vier duels van dit seizoen allemaal te scoren.

Technisch manager Niels van Duijnen geeft tekst en uitleg bij het vertrek van Agrafiotis. "Nikolas heeft het fantastisch gedaan in de eerste seizoenshelft. Wij zitten in de luxepositie dat we met Troy Parrott en Nikolas over twee heel goede spitsen beschikken. Gezien de vele interesse in Nikolas en zijn aflopende overeenkomst hebben we overeenstemming bereikt met SV Wehen Wiesbaden. Een mooie stap voor hem naar de 2. Bundesliga en een win-winsituatie voor alle partijen."

Voor PSV zou het vertrek van Agrafiotis wel eens heel vervelend kunnen zijn. De Eindhovenaren willen Driouech van Excelsior heel graag naar de club halen, maar Excelsior werkt nog niet mee. De Rotterdammers willen de hoofdprijs voor Driouech, mede omdat ze hem nog niet willen verkopen deze winter. Met het vertrek van Agrafiotis lijkt het nog onwaarschijnlijker dat Excelsior zijn andere smaakmaker ook gaat verkopen.