Grote doorbraak: FC Twente wint slag om Boadu, spits terug naar Nederland

Grote doorbraak: FC Twente wint slag om Boadu, spits terug naar Nederland

1 februari - 08:22 Laatste update: 08:49
129

Groot nieuws uit Enschede: FC Twente gaat zich versterken met Myron Boadu. Na een doorbraak in de onderhandelingen met AS Monaco maakt de 23-jarige spits het seizoen op huurbasis af in de Eredivisie, meldt TC/Tubantia.

De terugkeer van Boadu naar Nederland leek op losse schroeven te staan, omdat Monaco meer geld wilde zien voor de aanvaller. Toch is er nu witte rook: Twente heeft in Frankrijk een akkoord bereikt over een kale huur tot het einde van het seizoen.

Boadu ziet FC Twente als de perfecte club om een doorstart te maken, na moeilijke jaren in Monaco. "Myron wilde heel graag, zijn zaakwaarnemer wilde heel graag en de druk bij Monaco is flink opgevoerd", laat technisch directeur Arnold Bruggink weten.

Bruggink vertelt dat de nieuwe algemeen directeur Dominique Scholten 'de rol van mediator op zich heeft genomen' in de onderhandelingen tussen Twente en Monaco. "Wij hebben ook constant aangegeven dat we alleen voor Myron wilden gaan." Boadu is donderdagochtend gesignaleerd op Schiphol.

Tekst gaat verder onder tweet

Woensdag stonden de partijen nog lijnrecht tegenover elkaar, tot frustratie van het kamp-Boadu. Zaakwaarnemer José ortes Rodriguez zei tegen De Telegraaf zich tegengewerkt te voelen. "Ik word misselijk van de clubs die alleen aan het geld denken en niet aan het belang van de speler."

Tweeënhalf jaar geleden maakte Boadu voor zeventien miljoen euro de overstap van AZ naar Monaco, maar door blessures en andere keuzes van de trainers kon hij de verwachtingen nooit inlossen. De aanvaller speelde eind 2019 zijn enige interland voor Oranje.

#DoneDeal gaat LIVE! Om 10.00 uur en 16.00 uur praten we je op YouTube live bij over het laatste transfernieuws!