FC Utrecht rondt transferdeal in Frankrijk af en ontvangt 3,5 miljoen euro

FC Utrecht rondt transferdeal in Frankrijk af en ontvangt 3,5 miljoen euro

1 februari - 09:21
26

FC Utrecht heeft Modibo Sagnan verkocht aan Montpellier HSC. De 24-jarige verdediger maakt per direct de overstap en levert naar verluidt 3,5 miljoen euro op.

Sagnan speelde anderhalf seizoen voor FC Utrecht, dat hem in de zomer van 2022 op huurbasis overnam van Real Sociedad. Afgelopen zomer werd zijn koopoptie gelicht. De Franse verdediger speelde 42 wedstrijden voor Utrecht.

"Modibo is een zeer gewaardeerde kracht voor FC Utrecht geweest", vertelt technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Sinds zijn komst naar Nederland heeft hij grote stappen gemaakt en we zijn ervan overtuigd dat hij in de toekomst nog belangrijk had kunnen zijn voor onze club. Wat ons betreft had Modibo dan ook niet hoeven te vertrekken. Echter is er ook een menselijk aspect. Modibo en zijn gezin willen heel graag terug naar Frankrijk en Montpellier is voor hem een mooie vervolgstap."

"De financiële voorwaarden waren bovendien dermate goed, dat we als club een transfer moesten overwegen", verklaart Zuidam. Montpellier, de nummer twaalf van de Ligue 1, betaalt een onbevestigd bedrag van 3,5 miljoen euro voor de verdediger.