Vertessen over stap naar Union: 'De Bundesliga is speciaal, blij om hier te zijn'

Vertessen over stap naar Union: 'De Bundesliga is speciaal, blij om hier te zijn'

1 februari - 11:25 Laatste update: 12:15
24

Yorbe Vertessen is dolblij dat hij zich eindelijk speler van Union Berlin mag noemen. De aanvaller, die PSV na een ware transfersoap definitief achter zich laat, reageert via de clubsite van zijn nieuwe werkgever op de overstap naar Duitsland. 

"De Bundesliga is speciaal, en datzelfde geldt voor Union. Elke speler in Nederland weet dat", aldus Vertessen, wiens komst naar Berlijn donderdagochtend bevestigd werd. Dat had behoorlijk wat voeten in de aarde, want PSV wilde de vleugelaanvaller aanvankelijk niet laten gaan. Vertessen kocht de afgelopen dagen zelfs op eigen houtje een trainingspak, om zo buiten de groep om fit te blijven. 

"Des te blijer ben ik om het feit dat ik nu hier ben. Hopelijk kan ik het het team en de club helpen om wat goed te maken voor de laatste paar lastige maanden. Ik kijk er naar uit om mijn nieuwe collega's te ontmoeten, het stadion én de fans te zien. Toen we hier vorig jaar speelden, was de sfeer uniek", vervolgt de 23-jarige Belg, die in Eindhoven mogelijk opgevolgd wordt door Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech. 

Oliver Ruhnert, directeur voetbalzaken van de club waar ook Nederlander Danilho Doekhi onder contract staat, is erg blij met de komst van Vertessen. "Met Yorbe krijgen we een speler die een geweldige leerschool heeft gehad in Eindhoven. Hij heeft nu al behoorlijk wat ervaring, wat een voordeel voor zowel hem als ons zal zijn in de tweede seizoenshelft. We zijn verheugd dat hij voor ons gekozen heeft, ondanks het feit dat hij veel opties had."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!