Keeperstrainer Oranje verdedigt 'eendagsvlieg' Noppert: 'Duidelijk dat-ie het kan'

Keeperstrainer Oranje verdedigt 'eendagsvlieg' Noppert: 'Duidelijk dat-ie het kan'

2 februari - 23:48
50

Frans Hoek denkt niet dat doelman Andries Noppert voor het laatst heeft gepiekt. De voormalige keeperstrainer van Oranje werkte ruim een jaar geleden nog met Noppert als eerste keus voor het WK in Qatar, maar inmiddels is de sluitpost zijn plek kwijt bij sc Heerenveen. 

Hoek reageert tegenover Voetbal International over de terugval die Noppert de laatste maanden heeft ondervonden. Volgens de voormalige keeperstrainer van Oranje, die nu bij de UEFA werkt, zit het er wel degelijk in bij Noppert. "Een eendagsvlieg? Onzin, daar geloof ik niets van. Als ik zie hoelang hij bij Go Ahead op een hoog niveau heeft gepresteerd, en hoe hij dat bij Heerenveen en bij het Nederlands elftal heeft voortgezet, dan is het duidelijk dat-ie het kan."

Volgens Hoek heeft de vormdip van Noppert vooral een psychologische reden. "Als hij het dan even niet laat zien, dan zit dat ergens anders in. Tussen de oren, natuurlijk. Het heeft niets te maken met zijn kwaliteiten, want hij heeft over een langere tijd op een hele goede manier laten zien wat hij in zijn mars heeft. Maar dat is nu even anders."

Noppert moet 'terug naar de basis', wat Hoek betreft. Minder risico's nemen en op die manier weer comfortabel worden. "Verdedig je normaal gesproken op twaalf meter je doel, ga dan even terug naar tien meter. Dat ziet niemand, dat verschil, maar het geeft je als keeper iets meer vastigheid en zekerheid. Kies in de opbouw voor meer zekerheden en minder risico's. Hoe beter je je voelt, hoe gemakkelijker alles gaat. Je moet gewoon een aantal trucjes toepassen om uiteindelijk de tob voorbij te laten gaan", besluit Hoek.