Van Wonderen zag geen andere keus voor Noppert: 'Krediet is een keer op'

Van Wonderen zag geen andere keus voor Noppert: 'Krediet is een keer op'

2 februari - 16:08 Laatste update: 16:10
32

Kees van Wonderen heeft tekst en uitleg gegeven bij zijn keuze voor het passeren van Andries Noppert. Volgens de coach van Heerenveen is de geloofwaardigheid van de club een belangrijke reden om de WK-doelman naar de bank te sturen. 

Van Wonderen vertelt dat hij lang heeft moeten nadenken over deze vervelende beslissing. "Dit beslis je niet van de ene op de andere dag. We hebben er ook vaak met elkaar over gesproken. Andries heeft geprobeerd om zo goed als mogelijk weer in vorm te komen, maar dat is onvoldoende gelukt. Er zijn te veel situaties geweest waarbij hij een half jaar geleden anders had opgetreden of gehandeld", vertelt Van Wonderen op zijn laatste persconferentie.

Noppert ging in de eerste seizoenshelft meerdere malen in de fout bij Heerenveen. Zijn blunder die leidde tot de eigen goal van Pawel Bochniewicz tegen AZ, was de druppel die de emmer deed overlopen. "Op een gegeven moment moet je tot de conclusie komen dat de keeper die erachter zit de kans verdient. Iedereen heeft een bepaald krediet, en we kunnen allemaal eens een mindere periode hebben, maar er is een moment dat het krediet op is."

Zondag speelt Heerenveen tegen Fortuna Sittard en dan staat Mickey van der Hart tussen de palen. "Je bent hem constant aan het pushen dat hij voor die eerste plek moet gaan. Op het moment dat er dan aanleiding voor is om een keeperswissel door te voeren, vind ik eerst dat Andries nog een bepaald krediet heeft, dat je probeert hem toch weer in zijn beste doen te krijgen. Maar op een gegeven moment komt er toch een moment dat je een keuze moet maken."