Mijn hart koos al voor Feyenoord, die Ajax-stage heb ik laten schieten

"Mijn hart koos al voor Feyenoord, die Ajax-stage heb ik laten schieten"

3 februari - 16:50
42

Jordy Clasie staat zondag met AZ tegenover zijn oude liefde Feyenoord, maar de middenvelder had zomaar bij Ajax kunnen spelen in het verleden. De voetballer onthult in gesprek met De Telegraaf dat hij als jeugdspeler gevraagd werd om stage te lopen in Amsterdam. 

Clasie speelde uiteindelijk vijf jaar voor het eerste van Feyenoord en maakte in 2019 de overstap naar AZ. Als jeugdspeler kwamen zowel Feyenoord als Ajax over de stoep, maar de keuze van Clasie stond al snel vast. "Ik wilde maar één ding en dat was profvoetballer worden. Die eerste dag op trainingscomplex Varkenoord vergeet ik nooit meer. Het voelde als een warm bad, alsof ik er al jaren speelde. Kort daarop nodigde Ajax mij uit voor een stage. Maar toen had ik al met mijn hart voor Feyenoord gekozen. Die Ajax-stage heb ik maar laten schieten."

De middenvelder werd op jonge leeftijd al geïnjecteerd met het zogeheten Feyenoord-virus. De voetballer woonde om de hoek bij Willem van Hanegem en De Kromme deed al gauw een paar voetbalschoenen cadeau aan de jongeling. Uiteindelijk werd de droom van Clasie werkelijkheid. "Ik besefte nauwelijks waar ik terecht was gekomen. Feyenoord, de grootheid van de club, het was een andere wereld. Ach, alles klopte gewoon. Ik heb echt een schitterende tijd gehad in de jeugd van Feyenoord", besluit Clasie.